Cornulete cu umplutura de nuci si lapte
PrinteazaCornulete cu umplutura de nuci si lapte din: margarină, faina, otet, apa, lapte, nuci, zahar vanilinat, zahar, oua.
- 250 g margarină
- 300 g făină
- 1 lingură oţet
- 6 linguri apă
Pentru umplutură:
- 230 ml lapte
- 200 g nuci fin măcinate
- 1 plic zahăr vanilinat
- 250 g zahăr
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Freci spumă margarina, apoi adaugi făina şi oţetul diluat în apă. Omogenizezi şi frămânţi puţin aluatul. îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie şi îl păstrezi până a doua zi în frigider.
Fierbi în lapte nucile, zahărul şi zahărul vanilinat, până obţii o pastă groasă. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 2-3 mm. Tai cercuri pe care pui umplutură rece şi le rulezi, obţinând cornuleţe bine închise la capete.
Le aşezi în tavă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Cât sunt calde, le poţi presăra cu puţină scorţişoară.
Cornulete cu umplutura de nuci si lapte
Pofta buna!