Cornulete cu unt si nuca
PrinteazaCornulete cu unt si nuca din: faina, unt, zahar, nuca, sare.
- 200 g făină albă superioară
- 200 g unt proaspăt
- 110 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 110 g nucă măcinată
- 1 gălbenuş
- puţină sare
Mod de preparare:
Cerni făina, o freci cu untul moale, pui zahărul, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi nuca măcinată.
Frămânţi un aluat din care modelezi suluri subţiri, pe planşeta presărată cu puţină făină. Tai bucăţele de aluat de 4 cm. Formezi în palme cornuleţe şi le coci în tava unsă şi pudrată cu făină.
Apoi dai cornuleţele prin zahăr vani lat şi le pui direct în cutii de plastic cu capac, unde le laşi timp de 3-4 zile.
Cornulete cu unt si nuca
Pofta buna!