Cornulete delicioase

Printeaza

Cornulete delicioase din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, sare, zahar vanilat si struguri.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • un varf cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat

ornare:

  • 1 lingura zahar praf
  • 200 g struguri

 

Mod de preparare:

Cornulete delicioase: Frecaţi untul cu zahărul, câteva minute, şi când aţi obţinut un amestec omogen, adăugaţi pe rând, celelalte ingrediente, fără să le frământaţi prea mult.

Trebuie să obţineţi un aluat mai tare, cu aspect nisipos, din care să puteţi întinde o foa­ie.

Dar mai întâi aluatul trebuie să stea la rece o jumătate de oră cel puţin.

După ce a stat la rece şi s-a frăgezit, din aluat se întind foi rotunde cu grosimea de 3 – 4mm şi diametrul de 15 – 20cm.

Foile rotunde se taie mai întâi în jumătăţi, apoi în sferturi şi apoi iar, în aşa fel încât să obţineţi triunghiuri de aluat, care la bază să nu aibă mai mult de 5cm.

Pe fiecare triunghi de aluat puneţi gem sau câte o boabă de strugure, apoi rulaţi aluatul în­cepând de la bază.

Coaceţi cornuleţele la foc potrivit şi presăraţi-le cu zahăr praf.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.