Cornulete din zahar ars

Printeaza

Cornulete din zahar ars din: faina, untura, zahar, oua, praf de cuisoare si de scortisoara.

Ingrediente:Cornulete din zahar ars

  • 500 g făină
  •  3 linguri untură
  •  250 g zahâr
  •  2 ouă întregi
  • praf de cuişoare şi de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Caramelizezi într-o cîăticioară 4 linguri de zahăr, apoi stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă încet, până se topeşte zahărul, după care laşi să se răcească siropul.

Frămânţi făina cu untura, restul de zahăr, ouăle, zahărul caramelizat, praful de cuişoare şi praful de scorţişoară. Intinzi o foaie cu sucitorul, tai covrigei cu ajutorul unei forme, îi treci prin zahăr tos şi îi coci la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.