Cornulete cu dulceata de visine

Printeaza

Cornulete cu dulceata de visine din: apa minerala, ulei, faina, drojdie, sare, esenta de vanilie, dulceata, zahar.

Ingrediente:

  • 250 ml apă minerală
  • 250 ml ulei
  • făină cât cuprinde (aproximativ 800 g)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1/2 sticlută esenţă de vanilie
  • 1 borcan dulceaţă de vişine
  • 150 g zahăr pudră (pentru pudrat)

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 1 plic de zahăr vanilat şi pu­ţină sare. Se adaugă o cană de apă minerală şi una de ulei (la temperatura camerei), esenţa de vanilie şi la final făina.

Obţinem un aluat gras foarte uşor de modelat. Il lăsăm la dospit aproximativ o oră. Uleiul va începe să se separe de aluat.

Amestecăm aluatul să încorporăm din nou uleiul, mai lăsăm la dospit încă o oră. încingem cuptorul la tempe­ratură moderată. Pe masa de lucru presărată cu făină întindem câte o bucată de aluat (de mărimea unei por­tocale), o tăiem în 8 triunghiuri.

Aşezăm la baza fiecărui triunghi puţină dulceaţă de vişine, rulăm cornuleţele şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la copt până se rumenesc frumos. Se scot cornuleţele din cuptor, le transferăm din tavă pe un pla­tou şi le pudrăm cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.