Cornulete fine cu margarina

Printeaza

Cornulete fine cu margarina din: margarina, lamaie, sare, faina, marmelada, nuci.

Ingrediente:

  • 250 g margarină
  • 7 linguri cu apă caldă
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • coa­jă de lămâie
  • sare
  • 400 g făină
  • 1 pahar cu marmeladă de fructe
  • 10 nuci

 

Mod de preparare:

Cornulete fine cu margarina: Lăsăm margarina la temperatura camerei câteva ore, după care o , frecăm spumă.

Clocotim apa pe foc, adăugăm 1 lingură de zeamă de lămâie sau de oţet, un praf de sare şi încorporăm totul în margarină, ame­stecând încet.

Când amestecul este omogen, adăugăm făina în ploaie, amestecăm bine, apoi frământăm un aluat moale, pe care-l lăsăm la rece 120 minute.

Tocăm nucile, le amestecăm cu marmelada de fructe şi par­fumăm cu puţină coajă de lămâie.

Intindem aluatul în foi mici, tăiem în rază fiecare foaie, punem umplutura la capătul mai lat al aluatului, rulăm înspre partea îngustă şi obţinem în felul acesta comuleţe, pe care le aşezăm pe o tavă neunsă; le coacem la foc potrivit 30 min, după ce la început, focul a fost pentru 5 min foarte iute.

Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat să se înmoaie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.