Cornulete fine cu margarina
PrinteazaCornulete fine cu margarina din: margarina, lamaie, sare, faina, marmelada, nuci.
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 7 linguri cu apă caldă
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- coajă de lămâie
- sare
- 400 g făină
- 1 pahar cu marmeladă de fructe
- 10 nuci
Mod de preparare:
Cornulete fine cu margarina: Lăsăm margarina la temperatura camerei câteva ore, după care o , frecăm spumă.
Clocotim apa pe foc, adăugăm 1 lingură de zeamă de lămâie sau de oţet, un praf de sare şi încorporăm totul în margarină, amestecând încet.
Când amestecul este omogen, adăugăm făina în ploaie, amestecăm bine, apoi frământăm un aluat moale, pe care-l lăsăm la rece 120 minute.
Tocăm nucile, le amestecăm cu marmelada de fructe şi parfumăm cu puţină coajă de lămâie.
Intindem aluatul în foi mici, tăiem în rază fiecare foaie, punem umplutura la capătul mai lat al aluatului, rulăm înspre partea îngustă şi obţinem în felul acesta comuleţe, pe care le aşezăm pe o tavă neunsă; le coacem la foc potrivit 30 min, după ce la început, focul a fost pentru 5 min foarte iute.
Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat să se înmoaie.
Pofta buna!