Cornulete fragede cu gem de corcoduse
PrinteazaCornulete fragede cu gem de corcoduse din: gem de corcoduse, faina, ulei, bors, drojdie, zahar, sare.
- 1/2 borcan gem de corcoduşe
- 250 g făină
- 150 ml ulei
- 100 ml borş
- 25 g drojdie
- 25 g zahăr
- 1 plic cu zahăr vanilat
- zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Intr-un lighenaş, freacă drojdia cu zahărul. Adaugă uleiul, o linguriţă rasă cu sare, borşul, iar la sfârşit, făina.
Frământă bine toate aceste ingrediente, lasă aluatul să crească într-un loc călduţ cam 30 de minute, până ce îşi dublează volumul.
Imparte aluatul în şase bucăţi egale şi modelează-le ca pe nişte mingi. Intinde fiecare bucată cu sucitorul, în formă rotundă de mărimea unei farfurii întinse, taie apoi triunghiuri egale.
Pe fiecare triunghi, aşază la bază câte o linguriţă cu gem şi rulează uşor. Aşază-le într-o tavă neunsă. Procedează la fel cu restul de aluat.
Coace-le la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. Trece-le, cât sunt fierbinţi, prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Cornulete fragede cu gem de corcoduse
Pofta buna!