Cornulete fragede cu gem de fructe de padure

Printeaza

Cornulete fragede cu gem de fructe de padure din: drojdie, lapte, zahar, unt, oua, sare, faina, gem de fructe de padure, zahar pudra, zahar vanilinat.

Ingrediente:Cornulete fragede cu gem de fructe de padure

  • 20 g drojdie
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguriţe zahăr
  • 160 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • făină

Pentru umplutură şi decor:

  • 250 g gem de fructe de pădure
  • 50-100 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Faci o plămădeală din drojdie, lapte cald, zahăr şi 4 linguri de făină. O laşi să crească la cald. Freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare.

Adaugi plămădeala şi făină cât cuprinde, până obţii un aluat potrivit de tare, care se poate întinde cu uşurinţă.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tai pătrate pe care le umpli cu gem şi le dai forma de cornuleţ, acoperind umplutura cu aluat. Le coci la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.

După ce se răcesc, le pudrezi cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.