Cornulete fragede cu gem de fructe de padure
PrinteazaCornulete fragede cu gem de fructe de padure din: drojdie, lapte, zahar, unt, oua, sare, faina, gem de fructe de padure, zahar pudra, zahar vanilinat.
- 20 g drojdie
- 4 linguri lapte
- 4 linguriţe zahăr
- 160 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- făină
Pentru umplutură şi decor:
- 250 g gem de fructe de pădure
- 50-100 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Faci o plămădeală din drojdie, lapte cald, zahăr şi 4 linguri de făină. O laşi să crească la cald. Freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare.
Adaugi plămădeala şi făină cât cuprinde, până obţii un aluat potrivit de tare, care se poate întinde cu uşurinţă.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tai pătrate pe care le umpli cu gem şi le dai forma de cornuleţ, acoperind umplutura cu aluat. Le coci la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
După ce se răcesc, le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!