Cornulete fragede cu nuca
PrinteazaCornulete fragede cu nuca din: untura, faina, oua, sare, smantana, nuca, zahar, zahar vanilinat.
Pentru aluat:
- 250 g untură
- 500 g făină
- 6 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 3-4 linguri smântână
Pentru umplutură:
- 6 albuşuri
- 300 g nucă măcinată
- 300 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci toate ingredientele, după care frămânţi aluatul până se desprinde de bol. împărţi aluatul în 8, apoi întinzi fiecare bucată şi o tai în 10 bucăţi.
Pregăteşti umplutura aşa:
Baţi spumă tare albuşurile. Adaugi nuca şi amesteci uşor, apoi zahărul şi omogenizezi. Umpli bucăţile de aluat, le pui într-o tavă şi le coci.
Când sunt gata, le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!