Cornulete fragede cu untura
PrinteazaCornulete fragede cu untura din: untura, faina, lamaie, praf de copt, otet, sare, gem, nuca, zahar.
- 200 g untură
- 500 g făină
- 1 lămâie
- 2 pliculeţe praf de copt
- 10 linguri apă
- 2 linguri oţet
- 1 praf sare
- 1 borcan cu gem de prune
- 200 g nucă măcinată
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Mixezi untura împreună cu apa, praful de sare, praful de copt stins cu oţet şi 1/3 din făină. Adaugi treptat restul de făină, pusă în două etape şi coaja rasă de lămâie.
Frămânţi puţin cu mâna până dai formă aluatului, îl acoperi cu folia şi îl dai la frigider până pregăteşti umplutura. Amesteci gemul de prune cu nuca măcinată. împărţi aluatul în 8 sfere.
Fiecare sferă o întinzi sub formă de disc, cât mai subţire. Tai în 8 triunghiuri cât mai egale. Pui la baza fiecărui triunghi câte puţin din amestecul de gem şi nucă şi rulezi spre vârf.
Coci cornuleţele în cuptorul preîncălzit la 180°C, până devin uşor aurii pe margini. Calde, le dai prin zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pofta buna!