Cornulete fragede cu gem sau rahat din: faina, untura, ou, drojdie, zahar, sare otet, lapte, rahat sau gem.
Ingrediente:
1 kg făină
400 g untură
1 ou
drojdie de bere cât o nucă
2 linguri zahăr
1 linguriţă sare
1 lingură oţet
1 pahar cu lapte
200 g rahat sau gem
Mod de preparare:
Amesteci drojdia, zahărul, sarea, oţetul, laptele şi oul, toate la un loc.
Freci separat făina cu untura până se încorporează bine, apoi torni peste acestea conţinutul de mai sus.
Iei din aluat mingiuţe, le întinzi cu sucitorul pe planşeta tapetată cu făină, tai aluatul întins în formă de pătrate sau, dacă întinzi aluatul sub formă de cerc, îl tai în triunghiuri mici.
Pui rahat sau gem mai gros şi rulezi formând cornuleţe.
Le aşezi în tava de aragaz neunsă, coci şi apoi calde le dai prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat (opţional).
Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]
Cornulete cu nuci si gem din: faina, oua, ulei, praf de copt, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 ml ulei 2 ouă un plic praf de copt 4 linguri apă rece un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: 350 g gem 50 g nuci Mod de preparare: Pentru aluat, se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.