Cornulete fragede si sarate
PrinteazaCornulete fragede si sarate din: untura, oua, drojdie, sare, zahar, ulei, chimen.
- 1 lingură untură
- 2 ouă
- 40 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriţa zahăr
- sare de mare
- 5-6 linguri ulei
- 2 linguri chimen
Mod de preparare:
Dizolva drojdia şi zahărul în laptele călduţ. Cerni făina intr-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui grăsimea, un ou bătut cu sarea, laptele cu drojdie şi zahăr.
Frămânţi bine aluatul, până când nu se mai lipeşte de mână. Il înveleşti cu un şervet de bucătărie curat şi îl laşi să crească la cald, timp de aproximativ 1 oră.
Impărţi aluatul în 7-8 sfere mici, pe carele întinzi pe rând pe masa de lucru unsă cu ulei.
Ungi fiecare disc cu ulei şi îl tai în patru. Rulezi bucăţile şi le dai formă de corn, apoi le ungi cu gălbenuş şi presari sare de mare şi seminţe de chimen.
Pui cornuleţele într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi le coci 25-30 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Cornulete fragede si sarate
Pofta buna!