Cornulete cu magiun si nuca din: faina, untura, lapte, drojdie, smantana, zahar, oua. Ingrediente: Aluat: 1 kg făină 400 g untură sau 2 pachete margarină 250 ml lapte 50 g drojdie 6 linguri smântână 200 g zahăr 5 ouă Umplutură: 300 g magiun de prune 300 g nucă măcinată coaja rasă de la 2 lămâi […]
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă
PrinteazaCornulețe Fragede cu Untură și Nucă din: faina, untura, zahar pudra, nuca macinata, ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 g untură
- 150 g zahăr pudră
- 100 g nuci măcinate
- 1 ou
- Coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- Gem de caise sau orice alt tip, pentru umplutură
Mod de preparare:
Combinați făina și untura într-un bol, amestecând până obțineți un aluat nisipos.
Adăugați zahărul pudră, nucile măcinate, coaja de lămâie și esența de vanilie.
Bateți oul și încorporați-l în aluat. Frământați până obțineți un aluat omogen.
Împachetați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de o oră.
Întindeți aluatul într-o foaie subțire și tăiați triunghiuri. Puneți puțin gem la baza fiecărui triunghi și rulați.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute.
După coacere, tăvăliți cornulețele în zahăr pudră.
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă
Valori Nutriționale (per porție):
- Calorii: 320 kcal
- Carbohidrați: 38 g
- Proteine: 5 g
- Grăsimi: 17 g
Cornulețele cu untură și nucă reprezintă un desert cu tradiție în bucătăria românească, având o istorie îndelungată în gospodăriile țării. Acestea sunt apreciate pentru textura lor fragedă și gustul deosebit.
Rețeta a fost adaptată de-a lungul timpului, îmbinând metodele tradiționale de preparare cu ingrediente moderne, precum esența de vanilie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulete cu magiun si nuca
Cornulete cu marar
Cornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 300 g untura de porc 1/2 lingurita zahar 1 cub (40 g) drojdie 1 ou 1 lingura sare 1 legatura marar circa 400 ml apa sau lapte pentru umplutura: 2 […]
Pofta buna!