Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă

Printeaza

Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă din: faina, untura, zahar pudra, nuca macinata, ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g untură
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 ou
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Gem de caise sau orice alt tip, pentru umplutură

 

Mod de preparare:

Combinați făina și untura într-un bol, amestecând până obțineți un aluat nisipos.

Adăugați zahărul pudră, nucile măcinate, coaja de lămâie și esența de vanilie.

Bateți oul și încorporați-l în aluat. Frământați până obțineți un aluat omogen.

Împachetați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de o oră.

Întindeți aluatul într-o foaie subțire și tăiați triunghiuri. Puneți puțin gem la baza fiecărui triunghi și rulați.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute.

După coacere, tăvăliți cornulețele în zahăr pudră.

Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 320 kcal
  • Carbohidrați: 38 g
  • Proteine: 5 g
  • Grăsimi: 17 g

 

Cornulețele cu untură și nucă reprezintă un desert cu tradiție în bucătăria românească, având o istorie îndelungată în gospodăriile țării. Acestea sunt apreciate pentru textura lor fragedă și gustul deosebit.

Rețeta a fost adaptată de-a lungul timpului, îmbinând metodele tradiționale de preparare cu ingrediente moderne, precum esența de vanilie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cornuleţe cu mure

Cornulete cu magiun si nuca

Cornulete cu magiun si nuca din: faina, untura, lapte, drojdie, smantana, zahar, oua. Ingrediente: Aluat: 1 kg făină 400 g untură sau 2 pachete margarină 250 ml lapte 50 g drojdie 6 linguri smântână 200 g zahăr 5 ouă Umplutură: 300 g magiun de prune 300 g nucă măcinată coaja rasă de la 2 lămâi […]

 

Cornulete cu marar

Cornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 300 g untura de porc 1/2 lingurita zahar 1 cub (40 g) drojdie 1 ou 1 lingura sare 1 legatura marar circa 400 ml apa sau lapte pentru umplutura: 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.