Cornuleţe fragede
PrinteazaCornuleţe fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de portocale, marmelada, banza de vaci, zahar.
- 6 linguri smantana
- 300 g margarian
- 50 g faina
- coaja de lamaie sau portocala
pentru umplutura:
- 1 borcan de marmelada
- 200 g branza de vaci sau 250 g nuci
optional:
- 1 ou si zahar dupa gust
- 100 g zahar vanilat
Mod de preparare:
Pregăteşti o cocă potrivit de tare din ingredientele de mai sus, o frămânţi circa 15-20 de minute, până se încorporează bine margarina pentru copt şi gătit, apoi o dai la rece 1 1/2 -2 ore.
Dacă foloseşti pentru umplutură nuci măcinate, le amesteci cu albuşul bătut spumă şi zahăr, după gust, iar dacă le umpli cu brânza, o amesteci cu gălbenuşul şi potriveşti gustul de zahăr.
Intinzi foaia, o tai pătrate şi faci cornuleţe pe care le umpli cu marmeladă, nuci sau brânză de vaci. Coci cornuleţele la un foc mediu, pe o tavă unsă cu margarină pentru copt şi gătit şi presărată cu făină.
Când sunt încă fierbinţi, le tăvăleşti prin zahăr pudră vanilat.
Cornuleţe fragede
Pofta buna!