Cornuleţe fragede

Printeaza

Cornuleţe fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de portocale, marmelada, banza de vaci, zahar.

Ingrediente:Cornulete_fragede

  • 6 linguri smantana
  • 300 g margarian
  • 50 g faina
  • coaja de lamaie sau portocala

pentru umplutura:

  • 1 borcan de marmelada
  • 200 g branza de vaci sau 250 g nuci

optional:

  • 1 ou si zahar dupa gust
  • 100 g zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti o cocă potrivit de tare din ingredientele de mai sus, o frămânţi circa 15-20 de minute, până se încorporează bine margarina pentru copt şi gătit, apoi o dai la rece 1 1/2 -2 ore.

Dacă foloseşti pentru umplutură nuci măcinate, le amesteci cu albuşul bătut spumă şi zahăr, după gust, iar dacă le umpli cu brânza, o amesteci cu gălbenuşul şi potriveşti gustul de zahăr.

Intinzi foaia, o tai pătrate şi faci cornuleţe pe care le umpli cu marmela­dă, nuci sau brânză de vaci. Coci cornuleţele la un foc mediu, pe o tavă unsă cu margarină pentru copt şi gătit şi presărată cu făină.

Când sunt încă fierbinţi, le tăvăleşti prin zahăr pudră vanilat.

Cornuleţe fragede

Cornulete_fragede

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.