Cornuleţe cu gem de gutui

Printeaza

Cornuleţe cu gem de gutui din: unt, smantana, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, zahar vanilinat, gem de gutui, sare, esenta de vanilie, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 g untCornuleţe cu gem de gutui
  • 150 g smântână
  • 100 g zahăr tos
  • două ouă
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • o lămâie
  • 500 g făin
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 250 g gem de gutui
  • un vârf de cuţit de sare
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • zahăr pudră

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se mixează untul cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când compoziţia capătă aspectul unei creme.

Se adaugă ouăle, smântână, esenţa de vanilie, sarea şi pra­ful de copt dizolvat în sucul de lămâie.

Se presară coaja rasă de lămâie, se amestecă şi se adaugă făina cernută. S

e frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se aco­peră cu folie alimentară şi se intro­duce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie subţire, se decupează cornuleţele cu un pahar sau forme pentru biscuiţi, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor.

Se coc timp de 10-15 minute la foc mediu, se scot şi se lasă la răcit.

Jumătate din cornuleţe se ung cu gemul de gutui, se lipesc deasupra restul de cornuleţe şi se presară zahăr pudră.

Dacă aluatul este prea moa­le se mai adaugă făină sau, dacă este prea tare, un pic de apă rece.

 

Cornuleţe cu gem de gutui

Cornuleţe cu gem de gutui.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine cornuletele. Sunt si usor de facut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.