Cornuleţe cu gem de gutui
PrinteazaCornuleţe cu gem de gutui din: unt, smantana, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, zahar vanilinat, gem de gutui, sare, esenta de vanilie, zahar pudra.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 150 g smântână
- 100 g zahăr tos
- două ouă
- un pliculeţ cu praf de copt
- o lămâie
- 500 g făin
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 250 g gem de gutui
- un vârf de cuţit de sare
- o linguriţă de esenţă de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un vas se mixează untul cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când compoziţia capătă aspectul unei creme.
Se adaugă ouăle, smântână, esenţa de vanilie, sarea şi praful de copt dizolvat în sucul de lămâie.
Se presară coaja rasă de lămâie, se amestecă şi se adaugă făina cernută. S
e frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie subţire, se decupează cornuleţele cu un pahar sau forme pentru biscuiţi, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor.
Se coc timp de 10-15 minute la foc mediu, se scot şi se lasă la răcit.
Jumătate din cornuleţe se ung cu gemul de gutui, se lipesc deasupra restul de cornuleţe şi se presară zahăr pudră.
Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă făină sau, dacă este prea tare, un pic de apă rece.
Cornuleţe cu gem de gutui
Pofta buna!
Arata bine cornuletele. Sunt si usor de facut.