Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]
Cornulete cu gem si nuca
PrinteazaCornulete cu gem si nuca din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, apa, gem de caise, nuci.
Ingrediente:
- 700 g faina
- 250 g margarina
- 1 cubulet drojdie
- 200 g zahar
- putina sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 150 ml apa
umplutura:
- gem de caise
- nuci macinate
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus şi se lasă la crescuţi oră.
Se împarte aluatul în patru şi se ia câte o bucată, se întinde o foaie subţirică pe masa tapetată cu făină.
Aluatul se taie în 2, 4, apoi în 8 părţi, rezultând pătrăţele la dimensiunea la care se doresc cornuletele.
Pe fiecare bucată se pun puţin gem şi nuci măcinate, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Se pun la copt aproximativ 40-45 de min la foc potrivit.
Se pudrează cu zahăr.
Cornulete cu gem si nuca
Pofta buna!
Cornulețe cu Untură din: untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]