Chec cu telemea din: oua, telemea, parizer, faina, smantana, piper, patrunjel, bicarbonat. Ingrediente: 4 oua 300 gr.telemea 300 gr. parizer 4 linguri faina 4 linguri smintina piper dupa gust frunze de patrunjel (o legatura) 1/2 lingurita bicarbonat Mod de preparare Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se […]
Cornulete cu gem si nuci
PrinteazaCornulete cu gem si nuci din: faina, oua, unt, ulei, lapte, drojdie, zahar pudra, lamaie, sare, zahar vanilat, gem de prune, nuca.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 125 g unt
- 3 linguri ulei
- 200 ml lapte
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr pudră
- coaja de la o lămâie
- sare
- un plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 150g gem de prune
- 150 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Cornulete cu gem si nuci: înmoaie drojdia în puţin lapte călduţ, cu o linguriţă de zahăr şi una de făină. lasă cinci minute, acoperită cu un şervet de bucătărie.
Intr-un bol, se cerne făina, se adaugă ouăle, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi zahărul. adaugă maiaua, grăsimea şi restul de lapte.
amestecă bine şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, aproximativ o oră.
amestecă gemul cu nuca. Aluatul se întinde şi se taie triunghiuri. pune umplutura, se răsucesc şi se coc.
Pofta buna!
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde din: ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel verde, pesmet. Ingredinte: 1/2 kg ciuperci 1 ceapa 100 ml ulei sare piper patrunjel verde pesmet Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si […]