Cornulete cu gem si nuci

Printeaza

Cornulete cu gem si nuci din: faina, oua, unt, ulei, lapte, drojdie, zahar pudra, lamaie, sare, zahar vanilat, gem de prune, nuca.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 125 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • sare
  • un plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 150g gem de prune
  • 150 g nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Cornulete cu gem si nuci: înmoaie drojdia în puţin lapte călduţ, cu o linguriţă de zahăr şi una de făină. lasă cinci minute, acoperită cu un şervet de bucătărie.

Intr-un bol, se cerne făina, se adaugă ouăle, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi zahărul. adaugă maiaua, grăsimea şi restul de lapte.

amestecă bine şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, aproximativ o oră.

amestecă gemul cu nuca. Aluatul se întinde şi se taie triunghiuri. pune um­plutura, se răsucesc şi se coc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Chec cu telemea – usor de preparat

Chec cu telemea din: oua, telemea, parizer, faina, smantana, piper, patrunjel, bicarbonat. Ingrediente: 4 oua 300 gr.telemea 300 gr. parizer 4 linguri faina 4 linguri smintina piper dupa gust frunze de patrunjel (o legatura) 1/2 lingurita bicarbonat   Mod de preparare Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se […]

Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde

Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde din: ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel verde, pesmet. Ingredinte: 1/2 kg ciuperci 1 ceapa 100 ml ulei sare piper patrunjel verde pesmet     Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.