Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala
PrinteazaCornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala din: făină (cernută de 3 ori), unt, oua, smantana, sare, nuci, zahar pudra, coajă rasă de lămâie şi portocală.
Ingrediente:
- 500 g făină (cernută de 3 ori)
- 100 g unt
- 5 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- 1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 300 g nuci măcinate
- 200 g zahăr pudră
- 4 albuşuri
- coajă rasă de lămâie şi portocală
Mod de preparare:
Freci untul spumă, după care adaugi gălbenuşurile, pe rând, sarea, smântână, făina şi frămânţi bine un aluat.
Rulezi şi tai bucăţi egale, de mărimea unei nuci, pe care apoi le rotunjeşti şi le aşezi pe o tavă.
După ce tava se umple, acoperi cu hârtie albă şi suprapui un alt rând de biluţe din aluat, până se termină.
Dai tava la frigider peste noapte.
A doua zi, întinzi fiecare bucăţică de aluat, cât se poate de subţire. Pui câte o linguriţă de umplutură pe fiecare şi rulezi în formă de cornuleţe.
Aşezi cornuleţele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le laşi să se coacă la foc iute, până ce se îngălbenesc.
Când le scoţi din cuptor, le pudrezi imediat cu zahăr vanilat.
Aceste cornuleţe se pot păstra mai mult timp, fiind la fel de gustoase şi fine datorită aluatului deosebit.
Umplutura o obţii amestecând nucile măcinate cu zahărul, aromele şi albuşurile bătute spumă.
Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala
Pofta buna!
Bune cornuletele astea