Cornulete grecesti
PrinteazaCornulete grecesti din: unt, zahar, albus, coniac, faima, praf de copt, alune.
- 230 g unt nesărat
- 200 g zahăr pudră
- 1 albuş de ou mare
- 30 ml coniac
- 360 g (3 ceşti) făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 100 g alune, mărunţite
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Intr-un castron, bate untul cu zahărul, până obţii o cremă deschisă la culoare.
Adaugă coniacul şi albuşul bătutîn prealabil şi omogenizează. Separat, amestecă făina cu praful de copt, apoi adaug-o treptat în crema de unt. Adaugă alunele şi frământă un aluat.
Pune aluatul pe o suprafaţă de lucrupresărată cu făină şi împarte-l în bucăţele, modelând cornuleţe. Pune-le într-o tavă tapetată şi coace-le aproximativ 20 de minute.
Scoate-le pe un platou şi presară deasupra zahăr pudră.
Cornulete grecesti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/cornulete-grecesti html