Cornulete gustoase cu rahat
PrinteazaCornulete gustoase cu rahat din: faina, apa, drojdie, zahar, ulei, sare, zahar, rahat.
- 500 g făină
- 2 cesti ulei
- 1 ceasca apă
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
- 300 g rahat
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci drojdia, sarea şi zahărul cu apa călduţă. Adaugi uleiul şi făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi la dospit 30 de minute, într-un loc cald.
Intinzi o foaie subţire, din care tai dreptunghiuri. Aşezi pe fiecare dreptunghi câte o bucată de rahat şi rulezi. Coci la foc potrivit. Pudrezi cornuleţele cu zahăr pudră.
Pofta buna!
La reteta “Cornulete gustoase cu rahat” cantitatea de faina, 500 gr, este insuficienta in raport cu cantitatea de lichide, 2 cani de ulei si 1 cana cu apa. Poate autorul s-a referit la 2 cescute de ulei si 1 cescuta de apa…Daca se poate rog modificati reteta