Cornulete gustoase cu nuca

Printeaza

Cornulete gustoase cu nuca din: unt, apa, otet, sare, faina, zahar, nuci, albusuri.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 5 linguri apă clocotită
  • 1-2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 300 g nuci măcinate
  • 3 albuşuri

 

Mod de preparare:

Mixezi untul cu apa clocotită, zahărul, oţetul şi un praf de sare.

Când capătă o consistenţă spumoasă, încorporezi făina până obţii un aluat maleabil.

Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute şi-l împărţi în patru părţi.

Intinzi fiecare bucată sub forma unui cerc, pe care-l tai în triunghiuri.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, încorporezi nucile şi cacaua şi amesteci până se omogenizează.

Pui câte o lingură de umplutură în fiecare triunghi şi rulezi.

Aşezi cornuteţele într-o tavă tapetată şi dai la cuptor până se rumenesc uşor.

După ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.

Cornulete gustoase cu nuca

Cornulete_gustoase_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.