Cornulete gustoase
PrinteazaCornulete gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra, faina, ulei, bors si sare.
- gem de prune
- nuca zdrobita
- esenta de vanilie
- zahar pudra vanilat
pentru aluat:
- 550 g faina
- 1/2 pahar cu ulei
- 1/2 pahar cu bors
- sare
Mod de preparare:
Pune borcanul cu gem în baie de aburi până ce se înmoaie puţin.
Adaugă nuca, rumenită într-o tigaie, şi un strop de esenţă de vanilie. Cerne făina într-un castron, adaugă uleiul şi borşul (la temperatura camerei) şi un praf de sare.
Amestecă şi frământă pe planşetă până ce obţii un aluat care nu se lipeşte de degete.
Lasă-l la rece 15 minute. întinde şi împătureşte aluatul şi dă-l la rece alte 15 minute.
Repetă operaţia şi întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă. Taie pătrate sau romburi (după preferinţă), aşază în mijloc umplutura de gem şi nucă şi răsuceşte aluatul sub formă de cornuleţ.
Aşază cornuleţele în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins până ce se auresc.
Aşază-le pe un platou şi presară zahăr pudră vanilat.
Cornulete gustoase
Pofta buna!
Cronuletele astea imi plac si mie 🙂