Cornulete cu miez de nuca si gem
PrinteazaCornulete cu miez de nuca si gem din: drojdie, untura, lapte batut, oua, sare, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, gem, nuca, zahar pudra cu aroma de vanilie.
- 1 cub drojdie
- 250 g untură
- 1 pahar lapte bătut
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahăr
- 700-800 g făină
- 1 ceşcuţă ulei
- 1 esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 1 borcan de gem
- 150 g miez de nucă
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un lighean, amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, cu puţină apă călduţă şi cu puţină făina. Adaugi şi 1 ceşcuţă de ulei.
Laşi să crească, pui restul ingredientelor şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Il laşi apoi la căldură până îsi dublează volumul.
Iei din cocă bucăţi şi întinzi foi potrivit de groase, le tai pătrăţele şi le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite.
Le rulezi din colţ, le răsuceşti şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Le laşi să mai crească timp de 5 minute şi le introduci în cuptorul încins pentru 15-20 de minute.
Când sunt calde, presari cornuleţele cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Cornulete cu miez de nuca si gem
Pofta buna!