Cornulete cu miez de nuca si gem

Printeaza

Cornulete cu miez de nuca si gem din: drojdie, untura, lapte batut, oua, sare, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, gem, nuca, zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

Ingrediente:Cornulete_cu_nuca

  • 1 cub drojdie
  • 250 g untură
  • 1 pahar lapte bătut
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahăr
  • 700-800 g făină
  • 1 ceşcuţă ulei
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

  • 1 borcan de gem
  • 150 g miez de nucă
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

 

Mod de preparare:

Intr-un lighean, amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, cu puţină apă călduţă şi cu puţină făina. Adaugi şi 1 ceşcuţă de ulei.

Laşi să crească, pui restul ingredientelor şi frămânţi un aluat potrivit de tare.

Il laşi apoi la căldură până îsi dublează volumul.

Iei din cocă bucăţi şi întinzi foi potrivit de groase, le tai pătrăţele şi le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite.

Le rulezi din colţ, le răsuceşti şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Le laşi să mai crească timp de 5 minute şi le introduci în cuptorul încins pentru 15-20 de minute.

Când sunt calde, presari cornuleţele cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Cornulete cu miez de nuca si gem

Cornulete_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.