Cornuleţe cu mure
PrinteazaO reteta delicioasa de cornulete cu mure din: faina, iaurt, lapte, oua, unt, zahar tos, drojdie, gem de mure, zahar vanilinat, sare, esenta de rom si zahar pudra.
- 700 g făină
- 100 ml iaurt
- 180 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 50 g unt
- 100 g zahăr tos
- 25 g drojdie
- 250 g gem de mure
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- jumătate de linguriţă cu sare
- o linguriţă cu esenţă de rom
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă cu puţin lapte dulce călduţ, se amestecă împreună cu puţină făină şi se lasă să dospească. Iaurtul, laptele dulce, untul topit şi răcit se pun într-un bol.
Se adaugă două ouă, drojdia, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se presară sarea, esenţa de rom şi se amestecă ingredientele cu un tel.
Se adaugă restul de făină şi se frământă până rezultă un aluat omogen şi nelipicios, eventual mai adăugând făină dacă este nevoie.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până când îşi dublează volumul. Se întinde o foaie subţire, se taie triunghiuri şi se pune gem pe marginea cea mai mare.
Se rulează având grijă să nu curgă gemul la copt, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească zece minute.
Se ung cu ou bătut, se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit. Când se scot din cuptor, se trec imediat prin zahăr pudră ca să fie moi mai mult timp.
Cornuleţe cu mure
Pofta buna!