Cornulete cu nuca si gem

Printeaza

Cornulete cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda, coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune.

Ingrediente:Cornulete_cu_nuca_si_gem

  • 1 pachet de margarina la temperatura camerei
  • 1 lamaie
  • 400 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 75 ml apa calda
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 g nuci maruntite
  • 200 g gem de prune

 

Mod de preparare:

Amesteci margarina, apa caldă, zeama de la o lămâ­ie şi sarea. Adaugi făina în ploaie şi coaja rasă de lămâ­ie. Frămânţi până când alua­tul devine elastic. îl laşi la fri­gider două ore. Separat, mărunţeşti nucile şi le amesteci cu gemul pâ­nă obţii o pastă.

Laşi deo­parte. întinzi două treimi din aluat cu sucitorul, până la grosimea de aproape jumă­tate de centimetru. Porţionezi în pătrăţele mici. Pui umplutură la unul din colţuri şi rulezi. Intinzi restul de aluat la aceeaşi gro­sime.

Tai fâşii de 1 cm, pe ca­re le rulezi în jurul cornuleţelor deja formate şi umplute cu nuci şi gem. încingi cuptorul, apoi le introduci aproximativ 15 minute, într-o tavă acope­rită cu hârtie de copt. Presari zahărul pudră pe deasupra j atunci când sunt calde.

Cornulete cu nuca si gem

Cornulete_cu_nuca_si_gem

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Din astea o sa fac si eu. Am mai facut cornulete si mi-au iesit delicioase!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.