Cornulete cu nuca si gem
PrinteazaCornulete cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda, coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune.
- 1 pachet de margarina la temperatura camerei
- 1 lamaie
- 400 g faina
- 50 g zahar pudra
- 75 ml apa calda
- coaja rasa de la o lamaie
- sare
pentru umplutura:
- 250 g nuci maruntite
- 200 g gem de prune
Mod de preparare:
Amesteci margarina, apa caldă, zeama de la o lămâie şi sarea. Adaugi făina în ploaie şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi până când aluatul devine elastic. îl laşi la frigider două ore. Separat, mărunţeşti nucile şi le amesteci cu gemul până obţii o pastă.
Laşi deoparte. întinzi două treimi din aluat cu sucitorul, până la grosimea de aproape jumătate de centimetru. Porţionezi în pătrăţele mici. Pui umplutură la unul din colţuri şi rulezi. Intinzi restul de aluat la aceeaşi grosime.
Tai fâşii de 1 cm, pe care le rulezi în jurul cornuleţelor deja formate şi umplute cu nuci şi gem. încingi cuptorul, apoi le introduci aproximativ 15 minute, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Presari zahărul pudră pe deasupra j atunci când sunt calde.
Cornulete cu nuca si gem
Pofta buna!
Din astea o sa fac si eu. Am mai facut cornulete si mi-au iesit delicioase!