Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]
Cornulete cu nuca si iaurt
PrinteazaCornulete cu nuca si iaurt din: untura, iaurt, oua, zahar, bicarbonat, extract de vanilie, coajă rasă de lămâie, faina, sare, nuca, lapte, esenţă de rom, cacao, zahăr pudră.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g untură
- 200 g iaurt
- 1 ou
- 5 linguri zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguriţe extract de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 500-550 g făină
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 castron nucă măcinată
- 1 cănită lapte fierbinte
- 5-6 linguri zahăr
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 1 lingură cacao
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un vas pui untura, oul, zahărul, praful de sare şi le mixezi, până obţii o cremă. încorporezi iaurtul, coaja rasă de lămâie şi extractul de vanilie.
La final, adaugi bicarbonatul, făina cernută treptat, până ce aluatul devine nelipicios, dar foarte uşor de modelat.
Il laşi să se odihnească 20-30 de minpte. Peste nuca măcinată torni lapte fierbinte, piţţin câte puţin, până obţii o pastă mai groasă.
Adaugi zahărul, esenţa de rom, cacaua şi le amestecf bine. Pe masa de lucru presari puţină făină albă.
Rupi o bucăţică din aluat, îi dai o formă dreptunghiulară, apoi o tai pătrăţele.
Pe fiecare pătrăţel, pe mijloc, pui puţină umplutură, apoi uneşti câte două colţuri opuse de aluat. La fel procedezi cu toate cornuleţele.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi aşezi cornuleţele.
Le introduci în cuptorul încins până se rumenesc uşor deasupra, dar nu foarte mult.
Când sunt gata le scoţi, le laşi 10 minute să se răcorească, apoi le pudrezi cu zahăr.
Le păstrezi într-o cutie cu capac sau într-un bol acoperit cu folie alimentară.
Cornulete cu nuca si iaurt
Pofta buna!
Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional