din: frunze de urzica, apa, miere. În căutarea unei metode naturale și eficiente pentru detoxifierea organismului? Ceaiul de urzică este răspunsul. Recunoscut pentru proprietățile sale diuretice și de purificare, ceaiul de urzică ajută la stimularea funcției renale și susține eliminarea toxinelor din corp. Ușor de preparat și plin de […]
Cornulete cu nuca macinata
PrinteazaCornulete cu nuca macinata din: faina, galbenusuri, untura, sare, smantana, unt, zahar pudra, albusuri, nuca macinata.
Ingrediente pentru aluat:
- 1/2 k kg făină
- 3 gălbenuşuri
- 200 g untură
- sare
- 300 ml smântână
- unt pentru uns
- zahăr pudră
Ingrediente pentru umplutură:
- 3 albuşuri
- 150-200 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, amesteci făina, gălbenuşurile, untura, puţină sare si smântână. Frămânţi un aluat mai tare, pe care îl împărţi în 8 bucăţi. Intinzi subţire bucăţile de aluat, una câte una. Le ungi cu unt topit şi rulezi bucăţile, pe care apoi le înveleşti în staniol şi le dai la frigider până a doua zi.
Din fiecare bucată tai cca 15 bucăţi, iar marginile le rulezi puţin până se formează triunghiuri.
Pregăteşti umplutura, baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul, după care le amesteci cu nuca măcinată. La capătul unde este mai lat triunghiul, pui umplutura de nucă şi rulezi.
Aşezi cornuleţele într-o tavă şi le dai la copt. Când sunt gata, scoţi cornuleţele şi le presari cu zahăr pudră vanilat.
Cornulete cu nuca macinata
Pofta buna!
Coada-Calului: Remediile Naturiste Alese pentru o Sănătate Optima
Alese pentru o Sănătate Optima. Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă cu o istorie impresionantă și o bogăție de beneficii pentru sănătate, cunoscută și apreciată de secole în multe culturi pentru proprietățile sale medicinale. Această plantă perenă, caracterizată prin tulpina sa unică, segmentată și frunzele asemănătoare unor ace, a fost folosită în […]