Cornuleţe cu nucă şi magiun
PrinteazaO reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate, magiun si zahar pudra.
- 250 g margarina (sau unt)
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 5 linguri apă caldă
- 400 g făină
- coajă rasă de lămâie (sau 1 pliculeţ zahăr vanilat)
- 1/2 linguriţă sare
pentru umplutură:
- 1 cană nuci măcinate
- 1 cană magiun
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Lasă margarina (sau untul) la temperatura camerei până se înmoaie.
Pune grăsimea într-o cratiţă emailată, toarnă apa fierbinte, amestecă până se omogenizează, apoi adaugă zeama de lămâie şi amestecă bine.
Pune sarea şi cerne deasupra jumătate din faină. Amestecă cu lingura de lemn.
Pune peste aluat restul de făină şi coaja rasă de lămâie sau zahărul vanilat.
Frământă aluatul 5-6 minute ca să devină elastic şi aşază vasul în frigider pentru 2-3 ore.
Separat, amestecă nucile măcinate şi magiunul până când obţii o pastă.
Imparte aluatul în 7-8 bile, întinde foi cu sucitorul şi taie-le cu un cuţit ascuţit în triunghiuri.
Pune umplutura la unul dintre colţuri şi rulează.
Aşază-le pe o tavă şi coace-le în cuptorul preîncălzit 15 minute.
Scoate cornuleţele pe un platou, tăvăleşte-le prin zahăr pudră şi serveşte-le. Se pot păstra 2-3 săptămâni.
Cornuleţe cu nucă şi magiun
Pofta buna!