Cornulete cu nuca si scortisoara
PrinteazaCornulete cu nuca si scortisoara din: faina, praf de copt, unt, branza de vaci, smantana, suc de lamaie, sare, zahar brun, nuci, scortisoara, galbenus, lapte.
- 350 g faina
- o lingurita praf de copt
- 220 g unt
- 200 g branza de vaci
- 5 linguri smantana
- 2-3 picaturi suc de lamaie
- un praf sare
pentru umplutura:
- 140 g zahar brun
- 120 g nuci macinate
- o lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri unt topit
- un galbenus
pentru copt:
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, se mixează brânza de vaci cu smântână şi sucul de lămâie si apoi se amestecă cu făina si untul. Se frământă un aluat suplu care se acoperă cu folie si se dă la rece pentru două ore.
Apoi, se întinde o primă foaie nu mai groasă de 2,5 cm care se taie în opt sau zece bucăţi. Fiecare bucată tăiată, se unge cu unt topit şi se repartizează amestecul de nuci, zahăr, scorţişoară si gălbenuş.
Se rulează începând cu partea lată, se asază cornuletele într-o tavă unsă cu unt si se ung cu lapte. Se coc 20 de minute.
Cornulete cu nuca si scortisoara
Pofta buna!