Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]
Cornulete cu nuca si vanilie
PrinteazaCornulete cu nuca si vanilie din: unt, nuca, zahar, faina, ou, sare.
Ingrediente:
- 220 g unt moale
- 100 g nucă măcinată
- 100 g zahăr pudră
- 300 g făină albă
- 1 ou
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- un praf de sare
- 1 plic de zahăr vanilat
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele până obţii un aluat. Nu frământa îndelung pentru că va deveni tare.
Inveleşte aluatul în folie de plastic şi dă la frigider (preferabil peste noapte).
Scoate aluatul de la rece cu 1 -2 ore înainte de a-l întinde şi decupa.
Imparte bulgărele de aluat mai întâi în patru, apoi fiecare sfert în patru şi încă o dată în patru.
Obţii astfel 64 de cubuleţe de aluat, fiecare dintre ele devenind un cornuleţ.
Pe planşeta înfăinată lejer, rulează cu mâna fiecare bucăţică de aluat, dându-i forma unui cornuleţ cu lungimea de circa 5 cm.
Aşază cornuleţele în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi coace-le 12-14 minute la 180°C (cuptor preîncălzit).
Imediat ce le scoţi din cuptor, tăvăleşte-le bine prin zahăr pudră vanilat.
Lasă-le la răcorit şi apoi le poţi servi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulete cu branza feta
Cornulete cu nuci si gem
Cornulete cu nuci si gem din: faina, oua, ulei, praf de copt, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 ml ulei 2 ouă un plic praf de copt 4 linguri apă rece un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: 350 g gem 50 g nuci Mod de preparare: Pentru aluat, se […]
Pofta buna!