Cornulete cu nuca si zahar
PrinteazaCornulete cu nuca si zahar din: faina, osanza, drojdie, lapte, ou, zahar, nuca.
- 250 g faină
- 15 g osânză
- 20 g drojdie
- 150 ml lapte
- 1 gălbenuş de ou
- 1 lingură zahăr
Pentru umplutură:
- 50 g nucă măcinată
- 3/4 linguri zahăr
- 1 ou
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Zahărul se pune în laptele călduţ, se adaugă drojdia şi se lasă la crescut, apoi se toarnă peste faină.
Se adaugă gălbenuşul, osânza şi se frământă aluatul. Se acoperă, se lasă la dospit 30 minute, după care se întinde pe planşeta presărată cu faină într-o foaie de 0,5 cm grosime.
Se unge cu ou bătut, se presară cu nucă şi zahăr, apoi se taie în triunghiuri şi se formează comuleţe. Se aşază în tavă pe hârtie de copt, se ung cu oul rămas şi se coc 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Se servesc presărate cu zahăr pudră.
Cornulete cu nuca si zahar
Pofta buna!