Cornulete cu nuci
PrinteazaCornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 g unt
- 150 ml bors
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
- faina cat cuprinde
pentru umplutura:
- 100 ml lapte
- 400 g nuci macinate
- 150 g zahar pudra
- coaja rasa de lamaie
- 50 g zahar pudra aromatizata cu vanilie
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castron mare, untul, borşul, praful de sare, esenţa de vanilie şi faina, adăugată treptat frămânţi bine, până se obţine un aluat omogen, suplu, elastic, pe care îl laşi la frigider 30 de minute.
Separat, amesteci nucile cu zahărul, laptele şi cu coajă rasă de lămâie, până se obţine o compoziţie omogenă şi mai densă.
Intinzi aluatul în foaie subţire, îl tai în pătrăţele cu latura de 8 cm, aşezi în mijlocul pătratului o linguriţă de umplutură şi uneşti deasupra ei două colţuri ale pătratului, dându-i forma de cornuleţ.
Aşezi cornuleţele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35 de minute.
Când se răcesc, le poţi pudra cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Cornulete cu nuci
Pofta buna!
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei
ce simpatice sunt!