Cornulete picante

Printeaza

Cornulete picante din: faina, margarina, smantana, ou, telemea, cartof, zahar, drojdie, boia, curry, ghimbir, susan, chimion, mac, sare.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 250 g margarină
  • 4 linguri smântână
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 200 g telemea grasă, sărată bine
  • 1 cartof
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă amestec de boia dulce, curry şi praf de ghimbir
  • susan
  • chimion
  • mac
  • sare

 

Mod de preparare Cornulete picante:

Faci o maia din drojdie, za­hăr, 2 linguri făină şi puţină apă călduţă cât să le dizolvi, laşi maiaua acoperită, la dospit, până îşi dublează volumul.

Adaugi margarina (rasă pe răzătoarea de mere) în făina cernută, faci loc la mijloc, unde pui oul bătut cu smântână, cartoful fiert în prealabil, în coajă, apoi curăţat şi strivit cu furculiţa.

Adaugi şi condimentele. Omogenizezi totul şi adaugi treptat telemeaua dată tot pe răzătoarea de mere.

Acoperi aluatul cu un şervet de bucătărie şi laşi la dospit o oră, la loc călduţ, ferit de curent de aer. împărţi aluatul în 8 sau în 16 sfere mici, în funcţie de preferinţă, apoi întinzi câte un disc subţire, pe care îl tai în 8 triunghiuri.

Te ajuţi de o farfurie sau de un vas rotund, pen­tru a decupa egal toate discurile. Rulezi înspre vârf şi pui cornuleţele în tavă, pe hârtie de copt.

Le ungi cu oul bătut şi presari seminţe după preferinţă. Le coci în cupto­rul preîncălzit, până prind culoare uşor rumenă.

Dacă doreşti, poţi să întinzi o foaie maia grosuţă şi decupezi pogăcele, pe care le ungi cu ou bătut şi presărări seminţe.

Laşi la dospit 15-20 de miminute, apoi le coci.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.