Cornulete de post din: margarina, sifon, praf de copt, amoniu, coaja de lamaie, vanilie, faina. Ingrediente: 1 pachet margarină 1/2 cană sifon 1/2 plic parf de copt o linguriţă amoniu pentru prăjituri coajă de lămâie (sau de portocală) vanilie făină cât cuprinde apă minerală sau sifon Mod de preparare: Din toate cele de mai […]
Cornulete de post cu gem
PrinteazaCornulete de post cu gem din: ulei, bors, faina, drojdie, zahar, sare, gem, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 ml ulei
- 125 ml borş
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Pentru umplutură:
- gem, după gust
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Drojdia şi zahărul se amestecă bine apoi se adaugă uleiul, sarea, borşul şi se continuă amestecarea.
Se pune făina treptat, frământând pentru a obţine un aluat omogen, care se lasă să se odihnească 30 de minute.
Din aluat se rup bucăţi de mărimea unei mandarine, care se întind în foaie cu sucitorul pe masa presărată cu făină şi se taie pătrate.
Se pune gem într-un colţ, se rulează şi se aşază toate în tava de copt tapetată cu făină. Se coc 20 de minute. După răcire se presară cu zahăr pudră.
Cornulete de post cu gem
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulete de post
Retete de post: Cornulete cu rahat
Cornulete cu rahat din: faina, margarina, apa, otet, rahat, zahar. Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si […]
Retete de post: Cornulete si ineluse
Cornulete si ineluse din: faina, margarina, apa, otet, bicarbonat, sare, lamaie, vanilie, nuca, gem, esenta de rom, zahar, rahat. Ingrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja rasa de lamaie 1 g […]
Pofta buna!