Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie
PrinteazaCornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie din: vin alb, ulei, coaja de lamaie, frojdie, faina, sare, rahat, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 ml vin alb
- 1/2 l ulei
- coaja rasă de la 1 lămâie
- drojdie cât o nucă
- făină cât cuprinde
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură şi decor:
- 1 kg rahat
- 500 g nuci măcinate
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Dai rahatul prin maşina de tocat şi îl amesteci împreună cu nucile tocate. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă, cât să se formeze o pastă de consistenţa smântânii.
Cerni într-un castron circa 700 g făină şi în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia, vinul, uleiul, sarea şi coaja rasă de lămâie.
După ce ai omogenizat compoziţia, continui să adaugi făină cernută cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de tare.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm şi tai triunghiuri pe care pui câte 1/2 linguriţă de umplutură, după care rulezi cornuleţe de la bază spre vârf.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Fierbinţi, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie. Sunt fragede şi nu foarte dulci.
Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie
Pofta buna!