Cornuleţe ruseşti

Printeaza

Cornuleţe ruseşti

Ingrediente:Cornuleţe ruseşti

  • 1 pahar untură sau unt
  • 1 pahar smîntînă
  • 1 vîrf cuţit sare
  • 1 praf vanilie
  • făină cît cuprinde
  • marmeladă
  • vişine din dulceaţă sau rahat
  • 3/4 pahar zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale; se lasă să se odihnească 20 min.

Apoi se întinde o foaie groasă cît muchia unui cuţit şi se taie bucăţi triunghiulare. La capătul lat se pune o boabă de vişină din dulceaţă, marmeladă sau un cub mic de rahat, se rulează în formă de cornuleţşi se aşază pe tava de copt, la distanţă unele de altele.

Cînd se scot din cuptor, se tăvălesc cornuleţele prin zahăr pudră vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.