Cornulete sarate cu branza
PrinteazaCornulete sarate cu branza din: faina, drojdie, untura, oua, albus, branza, iaurt, sare.
- 1 kg faina
- drojdie frecata cu 2 linguri zahar (2 cubulete mici)
- 250 g untura
- 2 oua intregi
- 1 albus
- 200 g branza (telemea, cascaval, cas)
- iaurt cat cuprinde
- sare
Mod de preparare:
Se freaca margarina sau untura bine (cu untura ies mai gustoase), se adauga ouale, albusul, drojdia, sarea, faina. Se framanta, se pune apoi branza data pe razatoarea mica. Se pune, cate putin, smantana sau lapte sau iaurt, cat sa rezulte un aluat bun de intins: nici prea moale, nici prea tare.
Se lasa sa dospeasca un pic (10-15 minute), apoi se fac mingi cat o nuca sau mai mari, in functie de cat de mari vrei sa fie cornuletele. Se intind foi rotunde care se impart in 8 si apoi se ruleaza fiecare bucatica de la margine spre interior.
Galbenusul ramas impreuna cu inca un ou se vor folosi pentru a unge cornuletele deasupra. Cornuletele facute se pun in tava (aceasta nu trebuie unsa), se ung cu ou si se introduc in cuptorul dinainte incalzit.
La inceput se tine tava cu cornulete 2-3 minute la foc mare, iar apoi focul se da la mic. Se fine in cuptor aproximativ 1/2 ora.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cornulete cu branza sarata
- cornulete sarate
- cornuri cu branza sarata
- cornulete cu branza
- cornulete sarate cu branza
- cornulete sarate cu cascaval