Cornulete sarate
PrinteazaCornulete sarate din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, oua, sare, sunca, crema de branza.
Pentru aluat:
- 800 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 1 praf sare
- 1 linguriţă zahăr
- 4 ouă
- 300 g şuncă
- 2 cutii cremă de brânză
- mac, opţional
- susan, opţional
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ, apoi adaugi zahărul şi 4 linguri de făină. Acoperi vasul cu un prosop curat şi-l laşi la cald 30-40 de minute.
Intre timp, mixezi 2 ouă cu sare. Când maiaua şi-a triplat volumul, adaugi ouăle şi uleiul. Cerni făina de câteva ori pentru a se aera şi o încorporezi treptat.
Frămânţi un aluat elastic pe care-l acoperi cu un prosop şi-l laşi să dospească o oră.
Intinzi aluatul pe blatul de bucătărie, presărat cu făină, şi îl tai în 20 de triunghiuri, le ungi cu cremă de brânză, aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă şi rulezi comuleţele. Le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la cald 30 de minute.
Baţi cele două ouă rămase şi ungi comuleţele. Dacă doreşti, le presari cu mac sau cu susan, apoi dai tava la cuptorul preîncălzit până când devin aurii.
Pofta buna!