Cornulete savuroase cu rahat

Printeaza

Cornulete savuroase cu rahat din: ulei, apa minerala, rahat, drojdie, sare, zahar, faina.

Ingrediente:

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apă minerală
  • 300 g rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr tos
  • 200 g zahăr pudră
  • 500 g făină albă

 

Mod de preparare:

Se zdrobeşte drojdia între degete, se pune într-un vas încăpător, presărăm un praf de sare şi 1 lingură de zahăr tos, amestecăm să se lichefieze drojdia.

Punem uleiul peste drojdie, apoi apă minerală şi la final făina.

Frământăm, obţinem un aluat elastic şi gras, pe care-l vom lăsa pentru cel puţin 30 minute la dospit în loc ferit de curent.

După timpul de dospire rupem câte o bucată de mă­rimea unei mingi de tenis, o întindem cu sucitorul pe masa de lucru, o împărţim în 8, aşezăm la baza fiecărei bucăţi de aluat câte o bucată de rahat de mărimea dori­tă, apoi rulăm cornuleţele şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Dam tava la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem cornuleţele timp de 25 minute până se rumenesc bine.

Scoatem cornuleţele din cuptor şi le pudrăm cu zahăr pudră, le lăsăm la răcorit şi apoi le servim.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.