untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]
Cornuleţe cu smântână
PrinteazaCornuleţe cu smântână din: faina, smantana, unt, sare, rahat, zahar pudra.
- 300 g faina
- 200 g smantana dulce
- 200 g unt
- un praf de sare
- 200 g rahat sau gem
- 60 g zahar pudra
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de sare.
Frămânţi un aluat pe care îl dai la rece o noapte. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie, o tai în pătrate cu latura de 4 cm şi pui la mijloc câte o bucăţică de rahat sau puţin gem, apoi le răsuceşti începând de la colţ.
Aşezi cornuleţele în tava unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Coci cornuleţele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc şi, cât sunt încă fierbinţi, le tăvăleşti prin zahăr pudră.
Cornuleţe cu smântână
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]
Savurati!