Cornulete cu smochine
PrinteazaCornulete cu smochine din: faina, margarina, zahar pudra, faina de migdale, otet alb, bicarbonat, sare, smochine, coaja de lamaie, suc de lamaie.
- 125 g faina
- 100 g margarina
- 60 g zahar pudra
- 60 g faina de migdale
- o lingurita otet alb
- un varf cutit subtire de bicarbonat
- un praf sare
pentru umplutura:
- 250 g smochine
- coaja unei lamai
- un pic de suc de lamaie
Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă, în care se adaugă oţetul şi sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă făina de migdale, apoi făina amestecată cu bicarbonatul. Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, smochinele se trec prin maşina de tocat, se amestecă cu coaja rasă de lămâie şi un pic de suc pentru a avea o pastă moale.
Din aluat se rup bile care se modelează între palme, se pune o cantitate mică de smochine şi se acoperă tot între palme.
Se pun cornuleţele în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15 minute.
Cornulete cu smochine
Pofta buna!