Cornulete cu sunca de pui si lapte

Printeaza

Cornulete cu sunca de pui si lapte din: faina de buna calitate, zahar, lapte, oua, ulei de masline, drojdie uscata, sunca de pui, unt, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g faina de buna calitate
  • 2 lingurite zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 pilc drojdie uscata
  • 300 g felii subtiri sunca de pui
  • 80 g unt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia in lapte, cerni faina intr-un castron mare, faci la mijloc o adancitura in care asezi zaharul, drojdia dizolvata in lapte, uleiul, doua oua batute usor si praful de sare.

Le amesteci cu faina si framanti pana se formeaza un aluat consistent si uniform.

Intinzi aluatul in foaie dreptunghiulara, asezi la mijlocul ei untul scos din frigider, il acoperi cu o folie alimentara si il presezi cu sucitorul pentru a-l subtia.

Scoti folia, impachetezi untul in foaia de aluat si lasi la frigider 30 de minute.

Scoti aluatul din frigider, il intinzi cu sucitorul fara a-l subtia prea tare, il impachetezi din nou si il lasi iar la frigider 20 de minute. Repeti inca o data operatiunea.

Imparti aluatul in doua, intinzi doua dreptunghiuri cu laturile de 30/12 cm, pe care le tai cu cutitul in triunghiuri cu baza de 7 cm.

Asezi o bucata de sunca de aceeasi dimensiune pe fiecare triunghi si rulezi aluatul de la baza spre varful triunghiului, sub forma de corn.

Le asezi pe o tava si le lasi la crescut 30 de minute, apoi le ungi cu un ou batut si le coci circa 35 de minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc deasupra.

 

Cornulete cu sunca de pui si lapte

Cornulete_cu_sunca_de_pui_si_lapte

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.