Cornulete umplute cu sunca

Printeaza

Cornulete umplute cu sunca din: unt, faina, sunca de pui, ou, smantana, sare, patrunjel, galbenus.

Ingrediente:Cornulete_umplute_cu_sunca

  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g faina
  • 200 g sunca slaba de pui, de preferinta afumata
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 galbenus
  • 10 g margarina pentru tava

 

Mod de preparare:

Din margarina moale, făină, un praf de sare, 75 g smântână şi oul, frămânţi un aluat potrivit de tare. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie subţire de 3-4 mm.

Rulezi şi dai aluatul la frigider pentru 1 oră. Repeţi operaţiunea de dcuă ori, lăsând de fiecare dată aluatul în frigider pentru 1 oră.

Scoţi aluatul din frigider şi, pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie subţire şi tai pătrăţele de 7-8 cm.

Treci şunca de două ori prin maşina de tocat carne, apoi o amesteci cu smântână rămasă şi pătrunjelul fin tocat.

In mijlocul fiecărui pătrat, pui câte o linguriţă de cremă cu şuncă. Rulezi pătratele pe diagonală, formând cornuleţe pe care le aşezi în tava unsă cu margarină.

Ungi cornuleţele cu gălbenuşul rămas şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (170 °C la cuptorul electric), pentru aproximativ 35 de minute. Le consumi reci sau imediat.

Cornulete umplute cu sunca

Cornulete_umplute_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.