Cornulete cu untura si rahat

Printeaza

Cornulete cu untura si rahat – Reteta traditionala. Cornuletele cu untura si rahat sunt un desert traditional romanesc, apreciat pentru textura lor frageda si gustul unic.

Acestea sunt nelipsite de la mesele festive, fiind o adevarata delicatesa care aduce aminte de copilarie si de bucatele bunicilor.

Combinatia de untura care ofera o fragedete incomparabila si dulceata rahatlui face ca aceste cornulete sa fie intotdeauna printre preferatele oricui.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 200 g rahat (taiat in bucatele mici)
  • Zahar pudra pentru tavalit cornuletele (optional)

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Intr-un bol mare, amesteca faina cu untura pana obtii o compozitie nisipoasa.

Adauga smantana, oul, zaharul pudra, zaharul vanilat, otetul si praful de sare. Framanta bine pana cand obtii un aluat omogen si elastic.

Formeaza o bila din aluat, inveleste-o in folie alimentara si lasa-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Formarea cornulețelor:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intinde aluatul pe o suprafata usor infainata, intr-o foaie subtire de aproximativ 3-4 mm grosime.

Taie aluatul in patratele de 5×5 cm. In fiecare patrat, pune o bucatica de rahat, apoi ruleaza patratelele, formand cornulete.

Aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Coacerea:

Coace cornuletele in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, pana devin usor aurii la margini.

Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin, apoi tavaleste-le in zahar pudra, daca doresti un strat dulce la exterior.

Servirea:

Cornuletele cu untura si rahat pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in cutii inchise ermetic pentru cateva zile, timp in care isi pastreaza fragedetea.

Valori nutritionale (per portie, aproximativ 2 cornulete)

  • Calorii: 150 kcal
  • Proteine: 2 g
  • Grasimi: 10 g
  • Carbohidrati: 15 g
  • Fibre: 1 g

Reteta Cornulete cu untura si rahat

  • Timp de pregatire: 20 minute
  • Timp de racire al aluatului: 30 minute
  • Timp de coacere: 20 minute
  • Timp total: 1 ora si 10 minute

Cornuletele cu untura si rahat sunt un desert simplu de preparat, dar cu un rezultat spectaculos.

Aceste delicii fragede sunt ideale pentru a fi savurate la orice ocazie speciala sau chiar si in zilele obisnuite, alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.