Cornulețe cu Untură din: untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]
Cornulete vanilate
PrinteazaCornulete vanilate din: margarina, zahar pudra, nuci, faina, zahar vanilat, zahar pudra.
- 250 g margarină
- 140 g zahăr pudră
- 120 g nuci
- 350 g făină
- zahăr vanilat amestecat cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci margarina cu zahărul pudră într-un castron şi le freci spumă. Adaugi nucile prăjite şi măcinate, făina şi frămânţi bine.
Din compoziţie, întinzi suluri rotunde de grosimea degetului mic. Le tai cam la 6-8 cm şi le dai formă de cornuleţ.
Dai la cuptor, la foc potrivit, până s-au copt. Cât sunt calde, le dai prin zahăr pudră, amestecat cu zahăr vanilat, după gust.
Cornulete vanilate
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă din: faina, untura, zahar pudra, nuca macinata, ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem. Ingrediente: 500 g făină 250 g untură 150 g zahăr pudră 100 g nuci măcinate 1 ou Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță esență de vanilie Gem de caise sau orice […]
Pofta buna!