Cornulete fragede cu gem de fructe de padure din: drojdie, lapte, zahar, unt, oua, sare, faina, gem de fructe de padure, zahar pudra, zahar vanilinat. Ingrediente: 20 g drojdie 4 linguri lapte 4 linguriţe zahăr 160 g unt 3 gălbenuşuri 1 praf de sare făină Pentru umplutură şi decor: 250 g gem de fructe de […]
Cornulete
PrinteazaCornulete din: faina, lamaie, ulei, bors, drojdie, esente, zahar pudra, gem.
Ingrediente:
- 600 g făină
- coajă de lămâie
- 1 pahar de ulei
- 1/2 pahar de borş
- 40 g drojdie
- esenţe
- zahăr pudră
- gem
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă, se frământă bine, apoi se lasă la frigider 5-10 minute.
Se întinde o foaie din care se taie triunghiuri, care se umplu cu gem, rahat, nucă sau bucăţele de fructe şi se rulează.
Comuleţele se aşază într-o tavă şi se dau la cuptor la foc potrivit.
Când sunt gata, se scot şi se pudrează fierbinţi cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu nuca din: untura, faina, oua, sare, smantana, nuca, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g untură 500 g făină 6 gălbenuşuri 1 praf de sare 3-4 linguri smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri 300 g nucă măcinată 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci […]
Pofta buna!