Cornuri apetisante
PrinteazaO reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie, de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie de bere.
pentru maia:
- 80 g faină albă
- 40 ml apă
- 4 g drojdie de bere
pentru cornuri:
- 200 g faină albă
- 100 g faină integrală
- 450 ml apă
- 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- 20 g untură
- 30 g drojdie de bere
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele de la maia şi las-o la crescut circa 2 ore. Pune cele două tipuri de faină în vasul robotului de frământat; dacă doreşti, poţi adăuga şi 20 g de tărâţe. Incorporează maiaua în amestecul de faină, adaugă untura, uleiul de măsline, un praf de sare şi apa.
Frământă bine 5 minute, apoi adaugă drojdia zdrobită cu furculiţa şi frământă din nou până când obţii un aluat neted şi moale. împarte aluatul în două şi întinde două foi dreptunghiulare lungi de circa 40 cm şi late de 10 cm.
Taie din ele triunghiuri cu baza de 8-10 cm. Rulează triunghiurile de aluat pe lungime, pornind de la bază. Când ai rulat toate triunghiurile, îndoaie capetele spre interior, formând cornuleţele.
Pune cornurile pe o tavă neaderentă din aluminiu şi lasă-le să crească 45 de minute. Pune-le în cuptorul încălzit la 200° C, coace-le 5 minute, după care pulverizează-le cu apă (în acest fel, se va accentua culoarea aurie a cojii). Continuă coacerea încă 20 de minute, apoi scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească înainte de a fi consumate.
Cornuri apetisante
Poftă bună!