Cornuri cu branza si gem de caspuni

Printeaza

Cornuri cu branza si gem de caspuni din: făină, oua, drojdie, zahar arome, unt, lapte, sare, brânză sărată, gem de căpşune, cremă de ciocolată, seminţe de mac sau susan.

 

Ingredinete:

  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahăr arome
  • 125 g unt
  • 500 ml lapte
  • sare

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză sărată
  • 2 gălbenusuri
  • 1 borcan gem de căpşune
  • cremă de ciocolată
  • seminţe de mac sau susan

Mod de preprare:

Pentru aluat, freci drojdia cu puţin zahăr şi 50 ml lapte cald, apoi laşi maiaua la dospit. După ce şi-a dublat volu­mul, amegteci maiaua cu făina cernută, ouăle bătute cu sare, zahăr şi arome.

Amesteci adăugând câte puţin lapte cald, iar când aluatul a devenit lipicios, continui să îl frămânţi încorporând câte puţin unt topit. Acoperi vasul şi laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul.

Impărţi aluatul în sfere egale, apoi din fiecare întinzi câte o foaie dreptunghiulară, de circa 3 mm grosime.

Pui într-o margine câte 1 lingură de brânză rasă amestecată cu gălbenuşuri, apoi rulezi de două ori, strângând margi­nile, ca să nu curgă umplutura.

Partea de aluat rămasă o tai în părţi egale, apoi rulezi mai departe.

Aşezi rulourile într-o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut, presari seminţe de mac sau susan pe deasupra şi le laşi la cuptor pentru 25-30 de minute, până se rume­nesc frumos.

După care le scoţi cu grijă şi le pui pe un pla­tou. La fel se procedezi şi cu cornurile cu umplutură dulce.

Cornuri cu branza si gem de caspuni

Cornuri_cu_branza_si_gem_de_caspuni

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.