Cornuri cu branza si gem de caspuni
PrinteazaCornuri cu branza si gem de caspuni din: făină, oua, drojdie, zahar arome, unt, lapte, sare, brânză sărată, gem de căpşune, cremă de ciocolată, seminţe de mac sau susan.
Ingredinete:
- 1 kg făină
- 3 ouă
- 50 g drojdie
- 50 g zahăr arome
- 125 g unt
- 500 ml lapte
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g brânză sărată
- 2 gălbenusuri
- 1 borcan gem de căpşune
- cremă de ciocolată
- seminţe de mac sau susan
Mod de preprare:
Pentru aluat, freci drojdia cu puţin zahăr şi 50 ml lapte cald, apoi laşi maiaua la dospit. După ce şi-a dublat volumul, amegteci maiaua cu făina cernută, ouăle bătute cu sare, zahăr şi arome.
Amesteci adăugând câte puţin lapte cald, iar când aluatul a devenit lipicios, continui să îl frămânţi încorporând câte puţin unt topit. Acoperi vasul şi laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul.
Impărţi aluatul în sfere egale, apoi din fiecare întinzi câte o foaie dreptunghiulară, de circa 3 mm grosime.
Pui într-o margine câte 1 lingură de brânză rasă amestecată cu gălbenuşuri, apoi rulezi de două ori, strângând marginile, ca să nu curgă umplutura.
Partea de aluat rămasă o tai în părţi egale, apoi rulezi mai departe.
Aşezi rulourile într-o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut, presari seminţe de mac sau susan pe deasupra şi le laşi la cuptor pentru 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.
După care le scoţi cu grijă şi le pui pe un platou. La fel se procedezi şi cu cornurile cu umplutură dulce.
Cornuri cu branza si gem de caspuni
Pofta buna!