Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi […]
Cornuri cu branza – reteta gustoasa
PrinteazaCornuri cu branza din: aluat, branza de vaci, branza telemea, ou, chimen.
- aluat fraged
- 200 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- 1 ou
- chimen
Mod de preparare:
Amesteca branza de vaci (scursa in prealabil cel putin o ora) cu telemeaua dată pe răzătoarea mică, oul şi chimen măcinat după gust.
Omogenizează, întinde o foaie potrivit de groasă şi taie dreptunghiuri, apoi, pe diagonală, formează triunghiuri.
Pune câte o linguriţă (sau o lingură dacă vrei mai multă umplutură) de compoziţie pe fiecare triunghi de aluat şi rulează de la bază spre vârf.
Aşază cornurile cu brânză în tava tapetată şi unge-le cu ou bătut.
Dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până ce se rumenesc.
Sunt bune calde, dar şi reci, cu un pahar cu lapte la micul dejun.
Cornuri cu branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornuri umplute cu cascaval si sunca
Cornuri cu crema de vanilie
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Pofta buna!