Cornuri cu branza
PrinteazaCornuri cu branza din: drojdie, ouă, unt, zahăr, sare, lapte, făină, branza.
Ingrediente pentru aluat:
- drojdie cât o nucă
- 2 ouă
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- 500 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g brânză
- 2 ouă
- 5 linguriţe zahăr
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Pui untul într-o cratiţă pe foc mic. Când s-a topit îl dai deoparte şi adaugi zahărul, amestecând până se dizolvă.
In alt vas baţi ouăle cu drojdia şi sarea. Torni laptele în compoziţia de unt, omogenizezi şi adaugi ouăle.
Incorporezi făina şi începi să frămânţi până obţii un aluat moale, care nu se prinde de mâini
. Dacă mai este nevoie, adaugi făină. îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească.
Intre timp, prepari umplutura. Baţi ouăle spumă împreună cu zahărul şi te torni peste brânză.
Amesteci bine. Impărţi aluatul în patru şi întinzi fiecare bucată sub forma unui cerc pe care-l tai în triunghiuri.
Pui în fiecare triunghi 2-3 linguri de umplutură şi rulezi. Le aşezi într-o tavă, având grijă să laşi spaţiu între ele şi le ungi cu ou.
Dai tava la cuptor până ce cornurile se rumenesc.
Cornuri cu branza
Pofta buna!